Arga Pennan

ARGA PENNAN av Åke Berntsson april 2009.

–      Det var då faan! Kan du inte hålla fast i mig din krumpne dåre?

Här har flera gjort sig till för att jag skall vara så ergonomisk som möjligt. Extra tjock är jag också, får släpa runt på ett fett gummihölje om midjan, hur tröttsamt är inte det? Dessutom slår jag mig lika förbannat då du tappar mig, din krumpne faan!

–      Tror du att det är så roligt, att vara tjock för din skull va? Tror du det?

Det är stor risk att mitt blåa blod inte kommer att få se morgondagen, jag känner redan, så ung jag är, att blodet håller på att tjockna i ådran. Min fot kulan, går trögare och trögare för varje gång du försöker skriva med mig. Att ingen därute kan fatta att det blir en ond cirkel för lite skrivande gör att jag får skrivkramp i foten, men det får inte bli ett skäl för att lägga mig åt sidan, faan också, skriv mer så fungerar jag bättre.

–      Men du klarar väl inte att skriva så mycket mer med dina krumpna fingrar, va? Skyll inte på att du har ont! Jag har ont ända in i fjädern, och det är ditt fel!

Kan du sluta med det där upprepandet, det där nervösa klickandet, patron ut, patron in, patron ut, patron in… Fattar du inte att jag blir sliten i fjädern ta inte ut din frustration på mig. Kan du ta en stunds meditation som du skryter så om, mindfulness! Va faan är det sitta på en stol och göra ingenting, det passar sig det, och under tiden skall jag ligga slängd på skrivbordet. Igår låg jag rakt över spiralfjädern på kollegiet. Nu är jag inte kompis med honom längre, och det är ditt fel, han var kul att skriva ihop med. När du lämnar mig, skall du ställa mig i stället istället. Där vill jag stå bredvid lilla blåa fröken Bic, fatta det någon gång. Vårt blod passar ihop.

–      Jag är ingen kommunist, så håll mig borta från dessa förbannade rödpennor, fatta det nu!

Tänk sedan om jag kunde bli befriad från den där jävla Göteborgaren, den där jävla viktigpettern som ligger halvt utvikt på skrivbordet och mäter sig med alla. Från Hultafors är jag, ingenjör Bergs bästa vän. Det må så vara men bespara oss dina dåliga vitsar, Kal o Ada! Vi skiter i Karl o Ada, det skall vara ordning och reda på skrivbordet och inte en massa flams.

–      Hultafors! Ditt halvvikta jävla tumträ! Det är ju långt kvar till Göteborg, vik ihop dig och försvinn ner i lådan så jag slipper se dig.

Ingenjör Berg? Skall det vara så märkvärdigt det, mina kollegor som varit med ett tag tycker inte han är så märkvärdig alls, och de har ju sett allt han skrivit. Ballografen med utbytespatron, var med under tjugo år. Fantastiskt vad de kan nu för tiden, de bara byter patron, hur enkelt som helst, ett rent rutinärende. Men nu är han borta, den där Ballografen, för smal att hålla i, det är tacken för tjugo år.

–      Skall det vara så jävla svårt att ge Ballografen en snygg ask i avgångsvederlag, istället för att bara slänga honom i lådan, din ingenjörsjävel, och låta barnbarnen kladda runt me han, som om han vore en jävla skitleksak. Ska det va så jävla svårt och förstå att allt kretsar inte kring dig?

Maskinen, IBM med skrivkula och hans ersättare Hewlett Packard 6715, vilka jävla namn på två skvallerbyttor finge de sköta sig själva, skulle det inte komma ett vettigt ord ur dom.  Den där HP, HP föresten är det en jävla sås eller, brunröd sås, en förtäckt kommunistjävel, han kan inte ens skriva ut. Nejdå, det skall till en assistent en skrivare, som en jävla träl som står i ett hörn och blinkar, ensam, han har inte ens en sladdvinda till kompis, trådlös, nej hjärnlös är den faan kommer inte ihåg mer än 200 sidor i stöten. Nåt jävla lågpris från en butik långt ut i skogen ett taskigt läge, men billigt.

–      Kan du ge dig på och öka den intelligenta kvalitén på det här jävla kontoret eller, din krumpne faan, du fattar väl inget med alla de jävla pillrena som du äter som godis, din krumpne faan! Här behövs den senaste teknologin för faan, se på mig högpresterande om du bara kunde hålla i mig, oduglige faan.

Och tur är väl att den där jävla lathunden Facit, för länge sedan ställdes på hyllan, den svarte faan, skönt och bli av med han, från Åtvidaberg, det gick åt helvete för dom, allt nedlagt. Tro faan det när man döper en maskin till Facit, lösning skall det betyda, nej lathund för lata elever, det är vad facit är. Inte kan de spela fotboll heller de jävla Östgötarna, hade Danskarna haft lite mer tur, hade vi sluppit det jävla skitlandskapet. Arn, han for där och velade, kunde han hållit sig där borta i mellanöstern och rensat ut där, så hade vi sluppit det jävla stället också. Han putsar han ingenjör Berg på den där jävla gamla Facitmaskinen, den är värdefull säger han, bredvid står en Halda född i Svängsta 1896, han är ju både gammal och senil den jävlen, men putsas på den faan de ska det, han som inte skrivit ett vettigt ord på hundra år, släng fanskapet på tippen, det är mitt råd.

Fattar du ingenjörn att skattepengar går åt helvete! Du kan inte ha hemtjänsten till och putsa på oduglingar, va, hemtjänsten är till för de friska och dugliga fatta det och släng inte dina försäkringspengar på nya färgband till den faan. Auktion, 3 300 spänn, för ett färgband som dessutom var svart. Han är färgblind den där jävla Svängsta typen, han kunde lika gärna varit ett fiskedrag.

Skall du resa dig nu Ingenjörn, har du redan gett upp, sätt dig istället och skriv, ge inte upp så lätt, du kan om du vill. Jag är bara lite sur idag, men det är klart att vi skall hjälpas åt. Stoppa mig i fickan, sådär ja, du är klok du, nu ser du ut som en äkta gammal ingenjör glasögon och penna i bröstfickan på den gamla manchesterkostymen. Nu fattas bara att du ger dig ut på äventyr.

Titta där ja, Gula Rehab, nu skall det köpas mer ergonomiska produkter, mer kompisar och lite högre standard på det där jävla stället du kallar kontor. Slösa du skattepengar, det är okay när det går till mina kompisar, det är okay ingenjörn, du är förlåten.

–      Men släpp mig för faan inte nu din krumpne faan, och vad skall jag upp ur den varma fickan och göra? Fattar du inte att jag har legat och frusit nog i den här jävla butiken, till för ofärdiga dårar som du!

–      God dag, jag är Ingenjör Berg och jag skulle vilja byta den här pennan min älskade hustru köpte åt mig igår. Tyvärr har min Reumatism blivit något sämre och jag behöver helt enkelt en penna som är lättare att håll i än denna.

–      Men för helvete, du kan ju inte mena allvar, din krumpne faan, skall du byta ut mig, jag som är bäst och hur skall det gå för fröken Bic hon är ju redan med pennstump. Vem skall lära honom att skriva? Skärp dig nu för faan.

–      Sådär Ingenjörn, här har vi en som är lite tjockare om livet och inte fullt så hal, varsågod!

–      Den var fin, den tar jag, ta ni hand om den där som inte fungerade så bra.

Skratta inte era djävla tråkmånsar, vad har ni sett av världen, och blir Ingenjör Berg, den fine mannen åter bättre, då är det mig och inte er han kommer att kalla på. Fungera och fungera jag passar till dem som jag passar och inga andra, så är det. Men jag hatar att ligga här på lagret, sist fick jag ligga i skyltskåpet, men jag skall kämpa för att komma dit igen. Jag han se i förbigående att lilla fröken Bics mamma låg där, och de är lika som bär, det går inte att skilja dem åt, snart är det nya stumpar på gång.

–      Men för helvete ditt jävla bodbiträde, sätt inte på locket på lådan, för helvete vi är ju 12 osålda härinne, det blir ju hett som i helvetet och kolsvart! Skaka för helvete inte lådan också nu ligger jag underst, hur faan tror du jag skall bli såld med den jävla låga omsättning ni har. Fatta det ditt jävla bodbiträde! Jag kommer att få ligga här tills jag torkar ihop.

–      Ni andra i lådan håller käften! Så ni bara vet, till skillnad från er har jag varit ute en vända och vet vilket paradis det är, jag har träffat en fantastisk Göteborgare till exempel, fast han var från Hultafors ett mycket fint mätdon, han mätte mig till 9 centimeter med infälld fot. Jag hann också gifta mig med adliga fröken Bic och hade intressanta diskussioner med mina politiska motståndare dessutom har jag sett fantastiska museala maskiner, helt bedårande. Nu skall jag berätta om världen……

Det här inlägget postades i NOVELLER. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *